9 Mayıs 2012 Çarşamba

EDİRNE 2

Eveett, kaldığımız yerden devam edelim mi?


Alışveriş sonrası, Selimiye Camiine çok yakın olan Eski Cami'yi ziyaret ettik.


Tarihi Üç Şerefeli Camiin yanından geçtik. Açıkçası yanından geçerken tam olarak emin değildik o cami olduğundan. Eve gelince emin olduk:))

Daha sonra inşaAllah kapalı değildir duaları eşliğinde rotamızı Sağlık Müzesine çevirdik. Müze yolunda çalışma varmış. Adres sorduğumuz bir vatandaş bize öyle güzel bir rota çizdi ki sayesinde tarihi Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı alanı gördük.



Ve nihayet Sultan 2. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesindeyiz. Bu müzeyi anlatmaya kelimeler yetmez. Müzede Osmanlı döneminde hastaların hangi yöntemlerle tedavi edildiği, tıp öğrencilerinin nasıl yetiştirildiği mankenlerle öyle güzel anlatılmış ki!
hekimbaşı ve hastası

hekim ve annesiyle tedaviye gelen çocuk
                             
depresif hasta ve bakıcısı

dağlama yöntemiyle tedavi

uygulamalı eğitim ve tıp öğrencileri

müzenin avlusundaki şiir

Sırf bu müzeyi görmek için bile gelinir Edirne'ye. Muhteşemdi.
Müze gezisi sonrasında Karaağaç yollarına düştük.


Yol üzerindeki Tunca Köprüsünü geçtik ve Meriç Köprüsüne vardık. Kısa bir mola verip Meriç Nehrini izledik.

meriç nehri
meriç köprüsü

Tekrar Karaağaç yollarındayız. Karaağaç'a vardığımızda bizleri güzel bir sürpriz bekliyordu. Adımbaşı kahvaltı mekanları vardı ve üstelik hepsi de yöresel kahvaltı vaadediyorlardı :))))))))))

Karaağaç'da ki tarihi tren garını ve bahçedeki kara treni gezip bol bol foto çektikten sonra Edirne merkeze geri döndük. Yol üzerindeki semt pazarını gezmeyi de ihmal etmedik :))

Merkeze vardığımızda methini duyduğumuz Köfteci Osman'da köftelerimizi yiyip, Arslanzade'den Edirne'ye has Kavala kurabiyesi, Kallavi kurabiyesi ve lokum satın alarak Edirne maceramızı sonlandırdık.
Edirne deyince aklımıza sadece Selimiye Camii gelmekteydi. En azından benim öyleydi. Oysa günün sonunda gördük ki Edirne adımbaşı cami ve tarihi eserlerle dolu muhteşem bir ilimiz. Hülasa Eflatun der ki; ihmal etmeyiniz, siz de gidiniz, görünüz....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder